- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 2 λίτρα νερό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 120 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- 120 γραμμάρια χυμό λεμονιού
Κοτόσουπα αυγολέμονο
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, το ξεψαχνίζουμε και πετάμε τα κόκκαλα και τις πέτσες. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε τη σούπα για άλλα 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ και χτυπώντας προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού. Με μια κουτάλα παίρνουμε κουταλιές ζωμό από την κατσαρόλα και χτυπώντας ρίχνουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά. Μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε. Σερβίρουμε την κοτόσουπα ζεστή.
Καλή σας όρεξη!