- 4 μπούτια από κοτόπουλο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μεσαία καρότα σε ροδέλες
- 3 κλαδάκια σέλινο με τα φύλλα
- 120 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- χυμό από 1-2 λεμόνια
Κοτόσουπα
Πλένουμε τα μπούτια του κοτόπουλου και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό να βράσουν για 30 λεπτά. Αφαιρούμε τα μπούτια και τα ξεψαχνίζουμε. Σουρώνουμε το ζωμό και τον κρατάμε σε ένα μπωλ. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μαραίνουμε ελαφρά το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο. Προσθέτουμε το ψαχνό από το κοτόπουλο και το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και 1,5 λίτρο από το ζωμό που κρατήσαμε και όσο αλάτι χρειάζεται και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε την κοτόσουπα ζεστή με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.
Καλή σας όρεξη!