- 750 γραμμάρια χτένι μοσχαρίσιο
- 2 μέτριες πατάτες
- 2 μελιτζάνες
- 4 κολοκυθάκια
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 λεμόνι
- 200 γραμμάρια γραβιέρα
- ελαιόλαδο
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- δεντρολίβανο
- ρίγανη
Μοσχαράκι εξοχικό στη λαδόκολλα
Σε ένα μπωλ με καπάκι ανακατεύουμε από βραδίς όλα τα υλικά : το κρέας σε μερίδες, τα λαχανικά κομμένα σε κομμάτια , τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Αφήνουμε στο ψυγείο. Όταν είναι να το ψήσουμε, κόβουμε 8 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα και τα βάζουμε δυο δυο το ένα πάνω στο άλλο. Μοιράζουμε το εξοχικό στις λαδόκολλες, τοποθετούμε τη γραβιέρα σε κυβάκια και κλείνουμε καλά με σπάγγο. Βάζουμε τα πουγκάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2 ώρες.
Καλή σας όρεξη!