- 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κιλό κολοκυθάκια σε φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- δάφνη
- ρίγανη
- Για τη σάλτσα αυγολέμονο
- 700 γραμμάρια ζωμό από το φαγητό
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κρόκους αυγών
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και σάλτσα αυγολέμονο
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα από τη μια μεριά και το γυρνάμε να ροδίσει κι από την άλλη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τη δάφνη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό ίσα να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά. Για τη σάλτσα αυγολέμονο : σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο κρύο ζωμό ή νερό και διαλύουμε το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Ανάβουμε το μάτι και προσθέτουμε τα 700 γραμμάρια ζεστό ζωμό βοδινού ή ζωμό από το φαγητό. Ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με το φαγητό και συνοδεύουμε με ρύζι.
Καλή σας όρεξη!