- 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα
- 1 κιλό πατάτες πλυμένες καλά
- 1 κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
- 2 λεμόνια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- δεντρολίβανο
- δάφνη
- θυμάρι
- ρίγανη
- πιπέρι
- αλάτι
Μοσχαράκι με πατάτες στη γάστρα
4 Μερίδες
~ 1 ώρα και 30 λεπτά
Βάζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με νερό και το βράζουμε για 10 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε στη γάστρα με τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε και το ξύσμα από τα λεμόνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για 1 ώρα και κάτι. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεροψηθούν οι πατάτες για λίγο ακόμα.
Καλή σας όρεξη!