- 750 γραμμάρια μοσχαρίσια σπάλα χωρίς κόκκαλο
- 1 κιλό πράσα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια κουσκουσάκι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- χυμό λεμονιού
Μοσχαράκι με πράσα και κουσκούς
Κόβουμε τα πράσα σε μέτρια κομμάτια, τα πλένουμε με νερό και τα στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για μισή ώρα να σιγοψηθεί. Έπειτα προσθέτουμε τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό για ακόμα 30 λεπτά και προσθέτουμε το κουσκουσάκι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο βραστό νερό, ανάλογα με τα υγρά που έχει το φαγητό, ώστε να τραβήξει το κουσκούς. Μετά από 10 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!