- 750 γραμμάρια μοσχαρίσια σπάλα χωρίς κόκκαλο
- 1 κιλό πράσα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια κους κους ζυμαρικό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- χυμό λεμονιού
Μοσχαράκι με πράσα και κους κους ζυμαρικό
Κόβουμε τα πράσα σε μέτρια κομμάτια, τα πλένουμε με νερό και τα στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για μισή ώρα να σιγοψηθεί. Έπειτα προσθέτουμε τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό για ακόμα 30 λεπτά και προσθέτουμε το κους κους. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο βραστό νερό, ανάλογα με τα υγρά που έχει το φαγητό, ώστε να τραβήξει το κους κους. Μετά από 10 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!