- Για το φύλλο
- 200 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια νερό χλιαρό
- 1 κ.σ. ξύδι κόκκινο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξερή μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. αλάτι
- Για τη γέμιση
- 750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι σε κυβάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Κιμαδόπιτα με κολοκυθάκια
Για το φύλλο : στον κάδο της κουζινομηχανής βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ζυμώνουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Η ζύμη θέλουμε να είναι αφράτη και να μην κολλάει. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση : σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο και τη γραβιέρα. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Για τη συναρμολόγηση : χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη και στρώνουμε λαδόχαρτο σε δυο ταψιά. Ανοίγουμε δυο φύλλα σχετικά λεπτά και μοιράζουμε τη γέμιση. Γυρίζουμε τις άκρες και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα. Ψήνουμε τις πίτες σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!