- Για το φύλλο
- 1 πακέτο φύλλο φύλλο για πίτες χωριάτικο
- ελαιόλαδο
- Για τη γέμιση
- 250 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 500 γραμμάρια μελιτζάνες σε κυβάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου τριμμένους
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Κιμαδόπιτα με μελιτζάνες
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τις κόβουμε σε κυβάκια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράσει σκεπασμένη για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Μετά προσθέτουμε το μαϊντανό και τη γραβιέρα. Αν έχει πολλά υγρά η γέμιση προσθέτουμε 1-2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό. Λαδώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντάς τα και αυτά με ελαιόλαδο. Με ένα μαχαίρι κόβουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!