- Για το ρολό κιμά με αυγά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη σε καρέ
- 100 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κρασί μαυροδάφνη
- 4 κ.σ. βρώμη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. μπαχάρι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 4-5 αυγά βρασμένα
- Για τις λεμονάτες πατάτες
- 10 μεγάλες πατάτες
- 4-5 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- 2 φύλλα δάφνης
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Ρολό κιμά με αυγά
Για το ρολό κιμά με αυγά : σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά, τη ντομάτα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το κρασί, τη βρώμη, την πάπρικα, το κύμινο, το μπαχάρι, πιπέρι και αλάτι. Τοποθετούμε σε μια βάση κοπής το μίγμα και το πατάμε να απλωθεί. Τοποθετούμε τα αυγά οριζόντια και τυλίγουμε τον κιμά γύρω από τα αυγά έτσι που να τα καλύψει και να δημιουργηθεί ένα ρολό.
Για τις λεμονάτες πατάτες : πλένουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το χυμό λεμονού, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, τη δάφνη, πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Στο κέντρο τοποθετούμε προσεκτικά το ρολό και σκεπάζουμε με λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το λαδόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά το ρολό. Κόβουμε το ρολό κιμά σε φέτες και σερβίρουμε με τις πατάτες και ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη!