- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια λευκό κρασί
- 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- φρέσκο βασιλικό
Σάλτσα μπολονέζ
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σωτάρουμε καλά τον κιμά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι. Ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου μετά από 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη και έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μπόλικο φρέσκο βασιλικό.
Καλή σας όρεξη!