- Για τα σνίτσελ κοτόπουλου
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 2 αυγά χτυπημένα
- 35 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 100 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
- Για τον πουρέ πατάτας
- 1 κιλό πατάτες
- 250 γραμμάρια γάλα
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- πιπέρι λευκό
- αλάτι
Σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο με πουρέ πατάτας
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και τις καλύπτουμε με νερό. Τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι και να είναι αρκετά μαλακές. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα σνίτσελ κοτόπουλου : προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα και λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί. Αλατίζουμε ελαφρά τα φιλέτα κοτόπουλου. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά. Σε δυο βαθιά πιάτα βάζουμε το αλεύρι και την τριμμένη φρυγανιά αντίστοιχα. Βουτάμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο αλεύρι και γυρνάμε και από τις δυο πλευρές πατώντας με τα δάχτυλα να κολλήσει το αλεύρι. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Στη συνέχεια τα βουτάμε στο αυγό και έπειτα στη φρυγανιά. Τοποθετούμε τα σνίτσελ στο ταψί και ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Γυρνάμε τα σνίτσελ και τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές και τις πολτοποιούμε με τον πολτοποιητή. Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύουμε τον πουρέ με ξύλινη κουτάλα και όταν αρχίσει να βγάζει φουσκάλες αποσύρουμε. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Αν είναι αρκετά σφιχτός ο πουρές προσθέτουμε κι άλλο ζεστό γάλα ώστε να έχει την υφή που θέλουμε.
Καλή σας όρεξη!