- Για τα σουβλάκια
- 1 κιλό φιλέτο από στήθος και μπούτι κοτόπουλου
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- Για τη μαρινάδα
- 1 κ.σ. μουστάρδα (βλ.συνταγή)
- 30 γραμμάρια χυμό λεμονιού
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- πατάτες τηγανητές
- σαλάτα εποχής ή σαλάτα με κους κους (βλ.συνταγή)
- χυμό από 2 λεμόνια
- ρίγανη αποξηραμένη
- θυμάρι αποξηραμένο
Κοτοσουβλάκια στο φούρνο
Κόβουμε τα φιλέτα σε κύβους περίπου 4 εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας : τη μουστάρδα (βλ.συνταγή) με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, πιπέρι και αλάτι. Βουτάμε στη μαρινάδα τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 2 ώρες στο ψυγείο. Παίρνουμε ξυλάκια για σουβλάκι και περνάμε εναλλάξ κομματάκια μπούτι και στήθος μαζί με τα καρέ κόκκινης και πράσινης πιπεριάς. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα κοτοσουβλάκια σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου γυρίζοντάς τα πλευρά κάθε 10 λεπτά για να ψηθούν ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με θυμάρι και ρίγανη. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!