- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 200 γραμμάρια τραχανά λαχανικών
- 4 κλαράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 2 λίτρα νερό
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το αυγολέμονο :
- 2 αυγά
- 120 γραμμάρια χυμό λεμονιού
Γιουβαρλάκια με τραχανά λαχανικών
Ανακατεύουμε τον κιμά με τα 80 γραμμάρια τραχανά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και το μαιντανό και ζυμώνουμε. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και όταν αρχίσει να βράζει το νερό τα ρίχνουμε ένα ένα στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα γιουβαρλάκια για 30 λεπτά. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο τραχανά να σιγοψηθεί για άλλα 10 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού χτυπώντας. Προσθέτουμε με μια κουτάλα λίγο ζωμό από τη σούπα στο αυγολέμονο ανακατεύοντας ζωηρά. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στη σούπα και ανακατεύουμε ζωηρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να καθίσει για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!