- 1/2 κιλό λουκάνικα Πηλίου
- 8 πράσινες πιπεριές κέρατο σε λωρίδες
- 2 ψητές πιπεριές κόκκινες σε λωρίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 300 γραμμάρια ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- πάπρικα γλυκιά
- ρίγανη
- δαφνόφυλλα
Σπετσοφάι
Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά φετάκια. Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να βγάλουν το λίπος τους και το πετάμε. Τα κρατάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τις πράσινες πιπεριές. Προσθέτουμε το σκόρδο και όταν μυρίσει σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματάκια, τις κόκκινες πιπεριές, τα λουκάνικα και τα μπαχαρικά. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με ρύζι.
Καλή σας όρεξη!