- 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο καθαρισμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- γάλα
- πιπέρι μαύρο
- ρίγανη
- αλάτι
- χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Συκώτι μοσχαρίσιο ψητό
Σε ένα μπωλ βάζουμε τις φέτες συκωτιού. Προσθέτουμε γάλα που να τις σκεπάζει και τοποθετούμε το μπωλ στο ψυγείο για 1 ώρα. Με αυτό τον τρόπο το συκώτι απαλλάσσεται από τη βαριά μυρωδιά όσο το δυνατόν καλύτερα. Όταν θέλουμε να το ψήσουμε το βγάζουμε από το ψυγείο και πετάμε το γάλα. Σκουπίζουμε καλά το συκώτι με χαρτί κουζίνας. Σε μια βαθιά κατσαρόλα – για να μην πιτσιλάει – ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε το συκώτι και το ψήνουμε πρώτα από τη μια πλευρά μέχρι να κάνει κρούστα. Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και όταν κάνει και από κει κρούστα αρχίζουμε να το γυρνάμε κάθε μισό λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί καλά και από μέσα. Βάζουμε το συκώτι σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με πιπέρι ρίγανη και αλάτι. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι. Σερβίρουμε ιδανικά με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι με λαχανικά και σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!