- 8 χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο
- 60 γραμμάρια σάλτσα σόγιας
- 60 γραμμάρια λευκό μπαλσάμικο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- φρέσκο φασκόμηλο
- δεντρολίβανο
- θυμάρι ή ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Μαριναρισμένα χοιρινά μπριζολάκια στο φούρνο
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε τα μπριζολάκια. Τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Σε μια γάστρα ανοιχτή βάζουμε τα μπριζολάκια με τη μαρινάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά. Τα γυρνάμε από την άλλη να ψηθούν για άλλα 10 λεπτά. Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανητές, σαλάτα εποχής και τζατζίκι ή σάλτσα γιαουρτιού με κολοκυθάκια ( βλ. συνταγή ) .
Καλή σας όρεξη!