- 4 μεγάλα χτυπημένα φιλέτα χοιρινά για σνίτσελ
- 1,5 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 3-4 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 αυγά χτυπημένα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 4 μέτριες πατάτες
- 100 γραμμάρια γάλα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά
- χυμό από ένα λεμόνι
Χοιρινά σνίτσελ στο φούρνο με πουρέ πατάτας
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που τις σκεπάζει. Τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και σε τρία πιάτα βάζουμε αντίστοιχα τη φρυγανιά, το αλεύρι και τα αυγά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα και στρώνουμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί. Περνάμε τα σνίτσελ διαδοχικά από αλεύρι, αυγό και φρυγανιά και τα τοποθετούμε στο ταψί. Τα ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 30 λεπτά. Λιώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τα σνίτσελ και χυμό λεμονιού. Ταιριάζει τέλεια με αχνιστό μπρόκολο.
Καλή σας όρεξη!