- 4 χοιρινές μπριζόλες από σπάλα
- 4 μέτριες πατάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- δάφνη
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες φούρνου
Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια σε μια γάστρα. Πλένουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε κι αυτές στη γάστρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά γυρνώντας τις μπριζόλες να ροδίσουν κι από την άλλη μεριά.
Καλή σας όρεξη!