- 750 γραμμάρια χοιρινή τηγανιά
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 μανιτάρια σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε καρέ
- 1 πράσινη πιπεριά σε καρέ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- αλάτι
- πιπέρι
- δάφνη
- μπαχάρι
- ρίγανη
Χοιρινή τηγανιά με πουρέ πατάτας
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε ακόμη 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να καραμελώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Αν είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε λίγο νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοψηθεί για 1 ώρα. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ( βλ. συνταγή ).
Καλή σας όρεξη!