- 750 γραμμάρια χοιρινή τηγανιά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 6 μικρά καρότα κομμένα σε ραβδάκια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 240 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
- 600 γραμμάρια νερό
- 1/2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κλωστούλες σαφράν
Χοιρινή τηγανιά με καροτάκια και μπασμάτι με άρωμα σαφράν
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα καρότα και σοτάρουμε ακόμη 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να καραμελώσουν τα καρότα. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε περίπου 100 γραμμάρια νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για 1 ώρα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε το σαφράν και το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν έχει σχεδόν πιει τα υγρά προσθέτουμε 1/2 κ.σ. βούτυρο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Όταν το χοιρινό είναι έτοιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με το ρύζι και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!