- 750 γραμμάρια χοιρινό μπούτι σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 50 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κ.σ. κόκκινο μπαλσάμικο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. μέλι
- 8 απύρηνα γλυκόξινα δαμάσκηνα
- 4-5 κάστανα βρασμένα (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- δάφνη
- αλάτι
- πιπέρι
Χοιρινό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το χοιρινό από τις 2 μεριές μέχρι να πάρει ελαφρό χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το μπαλσάμικο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και αν θέλουμε τα κάστανα. Αφήνουμε το βράσει για ακόμα 10 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού στον οποίο έχουμε διαλύσει το μέλι. Αν το φαγητό έχει βγάλει πολλά υγρά διαλύουμε 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ σε 1 κ.σ. κρύο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες φούρνου.
Καλή σας όρεξη!