- 1 κιλό χοιρινό από λαιμό
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- χυμό από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- δεντρολίβανο
- δάφνη
- θυμάρι
- ρίγανη
Χοιρινό στο φούρνο με πατάτες και κολοκύθα
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το χοιρινό με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Σε μια γάστρα τοποθετούμε το χοιρινό και κόβουμε τις πατάτες που τις έχουμε πλύνει. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια την κολοκύθα και την αφήνουμε στο ψυγείο. Προσθέτουμε στη γάστρα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε το βάζουμε από βραδύς στο ψυγείο να μαριναριστούν το κρέας και οι πατάτες. Ψήνουμε για 2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα. Ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε την κολοκύθα. Ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κρέας από μέσα.
Καλή σας όρεξη!