- 1 μέτριο κοτόπουλο
- 8 μικρές πατάτες
- 8 μικρά καρότα
- 8 άσπρα μανιτάρια
- 8 φουντίτσες από μπρόκολο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
- 12 κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
- 8 δαμάσκηνα ξερά γλυκόξινα απύρηνα
- 4 βερύκοκα ξερά
- 5-6 φύλλα δάφνης
- ρίγανη
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- χυμό από ενάμισι λεμόνι
- Για τη σάλτσα μελιού
- 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 1 κ.σ. κόκκινο μπαλσάμικο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από μισό λεμόνι
Κοτόπουλο με σάλτσα μελιού
Πλένουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη γάστρα μαζί με τα κάστανα, τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη μέση και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και το λαδολέμονο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα αρώματα και βάζουμε στην κοιλιά της κότας μερικά κομμάτια κρεμμυδιού και δαμάσκηνα. Κλείνουμε με ένα σπάγγο ψησίματος και σκεπάζουμε τη γάστρα. Ψήνουμε για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα. Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας. Στη μια ώρα ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Αφήνουμε να ψηθεί ξεσκέπαστο για μισή ώρα ακόμα.
Καλή σας όρεξη!