- Για τα hamburger
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 αυγό
- Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες χοντρές
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- Για τη συναρμολόγηση
- 6 μεγάλα στρογγυλά ψωμάκια
- 6 φύλλα μαρούλι
- 6 φέτες ντομάτα
- 1 μεγάλο αγγουράκι τουρσί σε φέτες
- 6 φέτες κασέρι
- μαγιονέζα (βλ.συνταγή)
- μουστάρδα (βλ.συνταγή)
- κέτσαπ (βλ.συνταγή)
Ελληνικό Burger
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά για τα burgers και ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε 6 μεγάλα burgers. Ψήνουμε τα burgers σε αντικολλητικό τηγάνι αλείφοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά από τη μια πλευρά και 10 λεπτά από την άλλη. Είναι σημαντικό στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας να πατάμε τα burgers με κάτι βαρύ που να αντέχει στη θερμοκρασία. Μ’αυτό τον τρόπο δε θα μαζέψουν στο μέγεθος και θα έχουν το σχήμα που θέλουμε. Όταν ψηθούν τα κρατάμε ζεστά. Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια : στο τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο καραμελένιο χρώμα. Ζεσταίνουμε λίγο τα ψωμάκια στο φούρνο και συναρμολογούμε τα burgers.
Καλή σας όρεξη!