- Για τον κιμά
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.σ. ρίγανη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για τα μπουρίτος
- 6 τορτίγιες (βλ. συνταγή)
- 200 γραμμάρια κόκκινα φασόλια βρασμένα
- 50 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 6 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μπουρίτος
Για τον κιμά: σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε σπάζοντάς τον με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα καφετί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κύμινο, τη ρίγανη, πιπέρι και αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3ο λεπτά.
Για τα μπουρίτος : μοιράζουμε στις τορτίγιες (βλ. συνταγή) κιμά, φασόλια, γραβιέρα και γιαούρτι. Αν θέλουμε προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καλή σας όρεξη!