- 250 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο
- 8 αμύγδαλα λευκά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια κρασί λευκό ξηρό
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1/4 κ.γ. σκόνη κανέλας
- 1 φύλλο δάφνης
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών ζεστό
- 6 κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- κεφαλοτύρι τριμμένο ή διατροφική μαγιά
Ριζότο με κάστανα
Πλένουμε το ρύζι μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα, τη δάφνη, πιπέρι και αλάτι. Χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το ζωμό καθώς απορροφάται από το ρύζι μέχρι ο ζωμός να τελειώσει. Πριν προσθέσουμε την επόμενη κουταλιά ζωμού πρέπει το ρύζι να έχει απορροφήσει τον προηγούμενο ζωμό. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι. Στο τέλος προσθέτουμε τα κάστανα, το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο κεφαλοτύρι ή διατροφική μαγιά.
Καλή σας όρεξη!