- 750 γραμμάρια κατεψυγμένο αρακά ή 1,5 κιλό φρέσκο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο καρότο σε κυβάκια
- 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Αρακάς λαδερός με φρέσκιες ντομάτες
4 Μερίδες
~ 40 λεπτά
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ώστε να μη λιώσει ο αρακάς αλλά να κρατάει. Προσθέτουμε στο τέλος τον άνηθο και ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη!