- 12 μεγάλες ή 18 μικρές πιπεριές για γεμιστά
- 350 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 300 γραμμάρια πέστο δυόσμου( βλ.συνταγή)
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Γεμιστά με πέστο δυόσμου
Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε το καπάκι χωρίς να το πετάξουμε. Αφαιρούμε τα σπόρια. Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι και το πλένουμε μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Προσθέτουμε στο ρύζι το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το πέστο δυόσμου (βλ.συνταγή), πιπέρι και αλάτι. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές και τις σκεπάζουμε με το καπάκι. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε στο ταψί περίπου 100 γραμμάρια νερό. Ψήνουμε τα γεμιστά σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Στη 1 ώρα γυρίζουμε τα γεμιστά με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για ακόμη 15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!