- 12 μεγάλες πιπεριές πράσινες
- 250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- 250 γραμμάρια πλιγούρι
- 300 γραμμάρια τριμμένες ντομάτες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- 10 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Γεμιστά με πλιγούρι και κιμά
Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε το καπάκι. Καθαρίζουμε εσωτερικά τις πιπεριές από τους σπόρους. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ. Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις αραδιάζουμε σε μια γάστρα. Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!