- 500 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
- 1/5 κονσέρβα ολόκληρα μανιτάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
- 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 170 γραμμάρια ανανά σε κονσέρβα
- 100 γραμμάρια χυμό ανανά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
- 600 γραμμάρια νερό
- αλάτι
Κοτόπουλο γλυκόξινο με μπασμάτι
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε λίγο το 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο,τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και τις πιπεριές. Διαλύουμε στο χυμό ανανά το κορν φλάουρ, την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, το μηλόξυδο και τη ζάχαρη. Τα προσθέτουμε όλα στο γουόκ και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε για 20 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και μόλις βράσει αλατίζουμε και προσθέτουμε το ρύζι. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το ρύζι ζεστό.
Καλή σας όρεξη!