- 1 κιλό άσπρο λάχανο κομμένο σε κομμάτια
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 μεγάλο καρότο σε κυβάκια
- 150 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 80 γραμμάρια λευκό κρασί
- 400 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- 100 γραμμάρια χυμό λεμονιού
- ελαιόλαδο
- άνηθο ψιλοκομμένο
Λαχανόρυζο γλυκόξινο
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα κομμάτια του λάχανου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αχνίζουμε το λάχανο για 5 λεπτά. Το στραγγίζουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε τα κρεμμύδια για 2 λεπτά να μαραθούν. Προσθέτουμε το καρότο και το λάχανο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό. Προσθέτουμε το ρύζι και σιγοψήνουμε για 15 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σβήνουμε τη φωτιά.
Καλή σας όρεξη!