- 250 γραμμάρια καστανό ρύζι
- 250 γραμμάρια μανιτάρια brown
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 550 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- παρμεζάνα τριμμένη ή διατροφική μαγιά
Καστανό ρύζι με μανιτάρια
Πλένουμε το ρύζι μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο για 2 λεπτά. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο τηγάνι ρίχνουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με λίγα υγρά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και τριμμένη παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά.
Καλή σας όρεξη!