- 500 γραμμάρια φακές κόκκινες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 ντομάτες μεγάλες ξεφλουδισμένες σε κυβάκια
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 4 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Κόκκινες φακές σούπα
Βάζουμε τις φακές σε ένα μπολ και αφαιρούμε τυχόν ξένα σώματα. Τις ξεπλένουμε 2-3 φορές μέχρι να βγει καθαρό το νερό. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές, τις ντομάτες, τη δάφνη, την πάπρικα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο που να σκεπάζει τις φακές. Όταν αρχίσει να βράζει το φαγητό χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε να βράσει ώσπου να μαλακώσουν οι φακές και να χυλώσουν για 30 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τις φακές κατά προτίμηση χλιαρές.
Καλή σας όρεξη!