- Για τον αρακά
- 1/2 κιλό κατεψυγμένο αρακά
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 μικρό καρότο σε κυβάκια
- 100 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Για το ρύζι
- 250 γραμμάρια ταυλανδέζικο ρύζι
- 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 4 κλωστές σαφράν
- αλάτι
- πιπέρι
Αρακάς λαδερός με ταυλανδέζικο ρύζι και σαφράν
Για τον αρακά : σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ώστε να μη λιώσει ο αρακάς αλλά να κρατάει. Προσθέτουμε στο τέλος τον άνηθο και ελαιόλαδο.
Για το ρύζι : σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2,5 κούπες νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το σαφράν, τον κύβο και το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι να σιγοβράσει μέχρι το ρύζι να πιει σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μαζί με τον αρακά.
Καλή σας όρεξη!