- 1 κιλό άσπρο λάχανο σε μέτρια κομμάτια
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο σε κυβάκια
- 300 γραμμάρια τριμμένες ντομάτες
- 180 γραμμάρια καστανό ρύζι
- 1 φύλλο δάφνης
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
Λαχανόρυζο κοκκινιστό με καστανό ρύζι
Από το λάχανο αφαιρούμε το κοτσάνι και μερικά από τα φύλλα που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά και το χοντροκόβουμε. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κομμάτια του λάχανου. Το ζεματίζουμε για 2 λεπτά και πετάμε το νερό. Αφήνουμε το λάχανο στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί λίγο σωτάρουμε το κρεμμύδι να μαραθεί. Προσθέτουμε το λάχανο, το καρότο, τις ντομάτες, το ρύζι, τη δάφνη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και 200 γραμμάρια ζεστό νερό. Αφήνουμε το λαχανόρυζο σε χαμηλή φωτιά περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το ρύζι. Προς το τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αν θέλουμε και χυμό λεμονιού.
Καλή σας όρεξη!