- Για τις μαφαλντίνες
- 500 γραμμάρια μαφαλντίνες
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα από μαύρες φακές
- 250 γραμμάρια μαύρες φακές
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 300 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- 2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Μαφαλντίνες με σάλτσα από μαύρες φακές
Για τις μαφαλντίνες : σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν βράσει ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Για τη σάλτσα από μαύρες φακές : πλένουμε τις φακές. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τις φακές και συμπληρώνουμε με νερό που να τις σκεπάζει. Βάζουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και τις στραγγίζουμε. Αφήνουμε στην άκρη τις φακές και στην κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό τρίβοντας τον πελτέ στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη δάφνη, την κανέλα, την πάπρικα, τη μουστάρδα, πιπέρι και αλάτι. Επαναφέρουμε τις φακές στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη ρίγανη και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε τις μαφαλντίνες ζεστές με τη σάλτσα από μαύρες φακές. Αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη!