- 20 φύλλα από σέσκουλα
- 350 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1/2 κούπα άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 450 γραμμάρια βραστό νερό για το βράσιμο
Σεσκουλοντολμάδες
Πλένουμε τα σέσκουλα και αφαιρούμε τα σκληρά μέρη. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και όταν βράσει βουτάμε τα σέσκουλα. Τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Σε μια βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα στρώνουμε μερικά φύλλα από σέσκουλα που δεν είναι και πολύ εμφανίσιμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το ρύζι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Βάζουμε σε κάθε φύλλο από μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε σφιχτά. Τα αραδιάζουμε στην κατσαρόλα τα σκεπάζουμε με ένα βαρύ κεραμικό πιάτο. Προσθέτουμε το βραστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να πιουν οι ντολμάδες το νερό. Σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο και τζατζίκι.
Καλή σας όρεξη!