- 12 μεγάλες ντομάτες
- 250 γραμμάρια πλιγούρι
- 100 γραμμάρια κινόα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι και κινόα
Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε ένα καπάκι στην κορυφή και τις αδειάζουμε με ένα κουτάλι. Πολτοποιούμε την ψίχα τους. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε το πλιγούρι και την κινόα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, το δυόσμο και το μαϊντανό και γεμίζουμε τις ντομάτες. Τις σκεπάζουμε με τα καπάκια και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τις ψήνουμε για 10 λεπτά σε γκριλ και αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καλή σας όρεξη!