- Για τα μπαλάκια από κιμά
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- ρίγανη
- Για το πλιγούρι
- 800 γραμμάρια ζωμό βοδινού
- 250 γραμμάρια πλιγούρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μαιντανό ψιλοκομμένο
- στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα
Πλιγούρι με μπαλάκια από κιμά
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τα μπαλάκια από κιμά και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το δεύτερο κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό βοδινού και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε ένα ένα τα μπαλάκια. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το πλιγούρι αφού το ξεπλύνουμε με νερό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσει το φαγητό για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το πλιγούρι. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό, ελαιόλαδο και στραγγιστό γιαούρτι.
Καλή σας όρεξη!