- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 250 γραμμάρια πλιγούρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 700 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- 4 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα
Πλιγούρι με μυρωδικά και γιαούρτι
Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και το ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το πλιγούρι και το ζωμό και αν χρειάζεται αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το πλιγούρι να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε το πλιγούρι με στραγγιστό γιαούρτι.
Καλή σας όρεξη!