- 1 κιλό πράσα σε μέτριες ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. σέλερι ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 75 γραμμάρια ρύζι καστανό
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/4 κ.γ. σκόνη μοσχοκάρυδου
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Πρασόρυζο κοκκινιστό με καστανό ρύζι
Κόβουμε τα πράσα σε μέτριες ροδέλες και τα πλένουμε καλά ώστε να φύγει η άμμος που κρύβεται στις πτυχές τους. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σε μέτρια φωτιά στάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα μέχρι να μαραθούν ελαφρά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε την πιπεριά, το σέλερι, τη ντομάτα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να σιγοαβράσει για άλλα 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσει και να πιει σχεδόν όλα τα υγρά. Προς το τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε το πρασόρυζο χλιαρό με χυμό λεμονιού, τυρί φέτα και χωριάτικο ψωμί (βλ. συνταγή)
.
Καλή σας όρεξη!