- Για τη ρεβιθάδα
- 250 γραμμάρια ρεβίθια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- ρίγανη αποξηραμένη
- πάπρικα
- χυμό από ένα λεμόνι
Ρεβιθάδα με λεμόνι
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα μουλιάζουμε για 12 ώρες. Τα ξεπλένουμε και προσθέτουμε τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει. Όταν ξεκινήσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αν χρειάζεται αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό που να τα σκεπάζει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι. Σερβίρουμε τη ρεβιθάδα ζεστή με ρίγανη, πάπρικα και λεμόνι.
Καλή σας όρεξη!