- 500 γραμμάρια ρεβίθια
- 200 γραμμάρια χυμό ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 6 κ.σ ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- σαλάτα εποχής
- ψωμί χωριάτικο (βλ. συνταγή)
Ρεβιθάδα με ντομάτα
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό που τα σκεπάζει και τα μουλιάζουμε για 12 ώρες. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νερό που να τα σκεπάζει. Τα βάζουμε να βράσουν. Όταν ξεκινήσουν να βράζουν τα ξαφρίζουμε με μια κουτάλα. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό που να σκεπάζει τα μισά ρεβίθια. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τη δάφνη και την πάπρικα. Όταν ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια (περίπου 30-40 λεπτά). Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι. Σερβίρουμε τη ρεβιθάδα ζεστή συνοδεύοντας με σαλάτα εποχής και χωριάτικο ψωμί (βλ. συνταγή).
Καλή σας όρεξη!