- 250 γραμμάρια ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 4-5 κ.σ. αλεύρι βρώμης
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.γ. σουμάκ
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Ρεβιθοκεφτέδες
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20-30 λεπτά. Αν χρειάζεται τα ξαφρίζουμε. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στον πολυκόπτη. Τα θρυμματίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το δυόσμο, τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλεύρι βρώμης, το μοσχοκάρυδο, το κύμινο, το σουμάκ, πιπέρι και αλάτι. Προσθέτουμε όσο αλεύρι βρώμης χρειάζεται για να πλάθονται, αναλόγως πόσο υγρό είναι το μίγμα. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό. Ψήνουμε τους ρεβιθοκεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Συνοδεύουμε σαλάτα εποχής, σάλτσα ταχίνι (βλ. συνταγή) ή χούμους (βλ. συνταγή) ή τζατζίκι (βλ. συνταγή).
Καλή σας όρεξη!