- 250 γραμμάρια ρεβίθια
- 250 γραμμάρια ρύζι καστανό
- 500 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- χυμό λεμονιού
- ελαιόλαδο
- ρίγανη αποξηραμένη
Ρεβιθόρυζο
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα μουλιάζουμε για 12 ώρες και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε στο μέτριο. Αν χρειάζεται αφαιρούμε από την επιφάνεια τον αφρό. Αφήνουμε τα ρεβίθια να σιγοβράσουν για 30-40 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Ξεπλένουμε το ρύζι. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ρύζι, το ζωμό λαχανικών, την πάπρικα, τον κουρκουμά, το κύμινο, το κάρυ, το θυμάρι, τη δάφνη, πιπέρι και αλάτι. Επαναφέρουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και ρίγανη.
Καλή σας όρεξη!