- 250 γραμμάρια ρεβίθια
- 4 μικρές μελιτζάνες μαύρες σε χοντρές φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. κύμινο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Ρεβίθια με μελιτζάνες στην κατσαρόλα
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα μουλιάζουμε για 12 ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νερό και τα βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν για περίπου 30-40 λεπτά. Αν χρειάζεται τα ξαφρίζουμε με μια κουτάλα. Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζουμε τις μελιτζάνες. Τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε στην άκρη. Στην κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το κύμινο, πιπέρι και αλάτι. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις μελιτζάνες και τη ρίγανη. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη!