- 500 γραμμάρια καλαμάρια καθαρισμένα
- 240 γραμμάρια άγριο ρύζι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 λεπτό πράσο σε ροδέλες
- 2 πιπεριές πράσινες σε καρέ
- 200 γραμμάρια αρακά
- 100 γραμμάρια καλαμπόκι βρασμένο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λευκό κρασί
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. κάρυ
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Καλαμάρια με άγριο ρύζι και λαχανικά
Ξεπλένουμε τα καλαμάρια και τα χοντροκόβουμε μαζί με τα πλοκάμια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 500 γραμμάρια νερό. Μόλις βράσει προσθέτουμε το ρύζι και λίγο αλάτι. Βράζουμε το ρύζι μέχρι να πιει τα υγρά του. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σβήνουμε τη φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το πράσο να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καλαμάρια τα πλοκάμια και τον κύβο και ανακατεύουμε για 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα λαχανικά το κάρυ και 120 γραμμάρια ζεστό νερό και σκεπάζουμε. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά να σιγοβράσει και να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βρασμένο ρύζι.
Καλή σας όρεξη!