- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο
- 200 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 550 γραμμάρια ζωμό λαχανικών ζεστό
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- 1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- τριμμένο κεφαλοτύρι
Ριζότο με κιμά και κολοκύθα
Πλένουμε το ρύζι μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κυβάκια κολοκύθας και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά. Τέλος αφού χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει σχεδόν διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό καθώς το ρύζι απορροφά τα υγρά μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. Πριν προσθέσουμε την επόμενη κουταλιά ζωμού πρέπει το ρύζι να έχει απορροφήσει τον προηγούμενο ζωμό. Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το θυμάρι και τη ρίγανη και αποσύρουμε. Σερβίρουμε το ριζότο με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!