- 250 γραμμάρια κολοκυθάκια σε φετάκια
- 150 γραμμάρια μπέικον σε λωρίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- 2 κ.σ. κρασί λευκό ξηρό
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
- πιπέρι μαύρο
- πιπέρι ροζ
- σαφράν
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- τριμμένο κεφαλοτύρι
Ριζότο με κολοκυθάκια και μπέικον
Πλένουμε το ρύζι μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και το μπέικον μέχρι να πάρουν χρώμα τα κολοκυθάκια και να τραγανίσει το μπέικον. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το μπέικον και το ρύζι. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα πιπέρια, το σαφράν και αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Καθώς σιγοβράζει ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το ζωμό μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά αλλά να μη λιώσει εντελώς. Πριν προσθέσουμε την επόμενη κουταλιά ζωμού πρέπει το ρύζι να έχει απορροφήσει τον προηγούμενο ζωμό. Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!